![]() |
|
#1 (קישור קבוע)
|
|||
|
|||
שלום,
אני אמא לתינוקת בת תשעה חודשים ולילד בן שנתיים ותשעה חודשים. בימים אלו בוקעות לה שיניים והוא עובר איזה משבר קטן של קנאה בה כי היא גדלה ומתחילה לעשות דברים חמודים ולגנוב לו קצת את ההצגה - זה מתבטא אצלו בגמגום שבא והולך, במצבי רוח קרביים תכופים, בעיות של הרגלי אכילה (מסרב לאכול ללא סיבה לעיתים קרובות - גם בגן) ובכך שהוא מתעורר בבכי לפחות 3 פעמים במשך הלילה ונודד למיטה שלנו למרות שבעבר הוא היה ישן ברציפות עד הבוקר ללא בעיה (הוא רגיל להירדם לבד ולישון במיטה שלו מגיל שנה וחצי בערך). עד היום התינוקת שלי רגילה להירדם עליי או על אבא שלה ולהתעורר באמצע הלילה בבכי עד שאני מביאה אותה למיטה שלי ומניקה אותה לסרוגין עד הבוקר. המצב הזה מתיש אותי מאוד וגם את בן-זוגי...ניסינו להניח אותה במיטה שלה בשעה קבועה כשהיא ערה ולשבת לידה בתקווה שתירגע ותירדם, זה לא הצליח עד כה למרות ששרנו לה, השמענו לה מוזיקה קלאסית מרגיעה ודיברנו איתה ברכות - גם התעלמות וסתם ישיבה ליד הלול שלה על כיסא לא הצליחה. יש לי 3 שאלות: 1. מה לעשות כשהיא לא מפסיקה לבכות במשך שעתיים ויותר למרות שהיא אחרי החלפת חיתול ובקבוק חלב וגם אמורה להיות עייפה (היא לא ישנה הרבה במשך היום - פחות משעה בדר"כ)? האם להרים אותה? כמה זמן מותר לתת לה לבכות בגילה בלי לגרום לנזק? 2. מה לעשות עם אחיה הגדול שמנסה לישון איתה בחדר אבל לא מצליח בגלל הבכי שלה ובו זמנית גם מקנא בכל תשומת הלב שמופנית פתאום כלפיה ולכן מפריע, יוצא מהמיטה ומנסה לקבל יחס? 3. גם אחרי שהיא סוף סוף נרדמת בלול שלה (אחרי שעות של בכי), מה לעשות אם היא מתעוררת בבכי באמצע הלילה? להרים אותה? לא להרים אותה? ואיך להתמודד עם זה כשאחיה הגדול ישן בחדר? איך אפשר להגן עליו מהרעש שהיא עושה ולאפשר לו לישון ללא הפרעות? בתודה רבה מראש, זוג הורים מותשים
|
|
#2 (קישור קבוע)
|
|||
|
|||
ציטוט:
![]() נתחיל בזה שמנסיוני ילדים בוכים זה לאו דווקא נזק, אבל זה כן מעיד על בעיה. אצלנו הבעיה היתה דומה. צמיחת השיניים יצרה דלקות אזניים והשמחה רבה. טיפול הומאופטי עזר לנו, למרות הדרמות עם החום הגבוה.. לדעתי האישית "על הידיים" היאלא צורה הרדמה שמומלץ להתחיל איתה, כי לסיים איתה אחר כך זה כמעט בלתי אפשרי.* מקווה שעזר במשהו |
|
#3 (קישור קבוע)
|
|||
|
|||
אנסה לתת לך תשובות מתוך ההבנה שלי:
- שאלה: איך ללמד תינוקת בת תשעה חודשים להירדם לבד? תשובה: אין צורך ללמד תינוקת להירדם לבד. היא נולדה עם היכולת הזו. יתכנו מספר אפשרויות בגללן היא לא נרדמת: -היא חווה פחד שלכם שהיא לא תרדם ומגיבה אליו -היא זקוקה למגע וקירבה -משהו מציק לה (שיניים לדוגמה) מה עושים? נזכרים שוב ושוב שאין פה משהו שהיא צריכה להתרגל אליו או ללמוד. סומכים עליה שהיא יודעת להירדם בעצמה אם היא זקוקה למגע, או קרבה, לדעתי מאוד רצוי לתת לה את זה - שאלה:מה לעשות כשהיא לא מפסיקה לבכות במשך שעתיים ויותר למרות שהיא אחרי החלפת חיתול ובקבוק חלב וגם אמורה להיות עייפה (היא לא ישנה הרבה במשך היום - פחות משעה בדר"כ)? האם להרים אותה? כמה זמן מותר לתת לה לבכות בגילה בלי לגרום לנזק? תשובה:כמו שעניתי קודם, אם את מרגישה שהמגע שלך רצוי לה הייתי מעניק לה את המתנה הזו, ולא מתוך פחד שיגרם לה נזק, אלא על מנת לתת לה מה שהיא זקוקה לו שאלה: מה לעשות עם אחיה הגדול שמנסה לישון איתה בחדר אבל לא מצליח בגלל הבכי שלה ובו זמנית גם מקנא בכל תשומת הלב שמופנית פתאום כלפיה ולכן מפריע, יוצא מהמיטה ומנסה לקבל יחס? תשובה: יתכן שהאח הגדול אכן מבוהל מהקטנטונת ש"גונבת" את ההצגה הדרך לענות לו היא לאו דוקא ע"י הקטנת התשומת לב אליה. תשאלי את עצמך: האם את פחות אוהבת אותו עכשיו כשהיא שם? אני מניח שלא... פשוט הלב שלך התרחב, יש בו מקום לשניהם. תעבירי לו את המסר הזה. לאו דוקא במלים, תני לו את התחושה שהוא עדיין הבן האהוב שלך... מקווה שעזרתי, אורי |
![]() |
«
האשכול הקודם
|
האשכול הבא
»
| הגדרות אשכול | |
| אפשרויות הצגת נושא | |