![]() |
|
#1 (קישור קבוע)
|
|||
|
|||
שלום לפורום.
אני מקוה שזו הודעה לגיטימית (אם לא, בבקשה תסבירו לי, אני חדשה פה ורוצה "להתנהג יפה"). אני רוצה לספר לכם על בית-הספר של הילדים שלי. הפורום הזה נראה לי כמו מקום שבו יבינו אותנו. בית-ספר "מרחב" הוא בית ספר דמוקרטי ברעננה. שני הילדים שלי הולכים אליו - הגדולה כבר ארבע שנים, הקטן שלוש. אנחנו אוהבים את בית-הספר מאד, הוא כמו בית שני בשבילנו - כן, גם בשבילי! יש לנו צוות נפלא, שופע יצירתיות וידע ואהבה. ילדים מקסימים, שמשתתפים לא רק בבחירת המערכת שלהם, אלא גם בניהול בית הספר דרך אסיפות ועבודה בועדות נבחרות. יש לנו קהילת הורים תוססת. ופשוט - קסם שקורה כל יום. יש עכשיו הרשמה לשנת הלימודים הקרובה - טרום חובה עד כיתה ז' (בית-ספר צומח) - ואני לא יודעת אם מותר לי לעשות פה פרסומת, אבל אני אשמח לענות על שאלות, גם על בית הספר שלנו וגם בכלל לשוחח על חינוך דמוקרטי, מה זה, ואיך זה עובד (זה עובד! זה עובד מצויין!). תודה! |
|
#2 (קישור קבוע)
|
|||
|
|||
אשמח לענות על שאלות, גם על בית הספר שלנו וגם בכלל לשוחח על חינוך דמוקרטי, מה זה, ואיך זה עובד (זה עובד! זה עובד מצויין!).
תודה! שאלה ראשונה שהייתי שואל בתור הורה היא לפי איזה כללים ועקרונות השיטה שבה בית הספר הפתוח מתנהל. האם יש דרך מסודרת או רשימת כללים מוסמכים שמחייבים את הצוות, ההורים והתלמידים ? |
|
#3 (קישור קבוע)
|
|||
|
|||
ציטוט:
דבר מעניין שגיליתי במשך הזמן הוא, שהמעורבות של הילדים משנה את היחס שלהם לחוקים. הילדים מגלים אכפתיות, יודעים לצטט את ההחלטות ומזדהים איתן, כי אלה חוקים שלהם, ולא אילוץ חיצוני. יש גם התפתחות מעניינת, אם אני מסתכלת על הילדים הפרטיים שלי: בהתחלה הם לא התעניינו בזה בכלל ולא הלכו לאסיפות. אחר-כך הם התחילו ללכת כי פתאום היה איזה נושא שעניין אותם במיוחד או השפיע עליהם בצורה ישירה. משם בהדרגה הם מתחילים להתעניין במוסד האסיפה ובחוקים ולהשתתף ביותר אסיפות. |
![]() |
| Tags |
| בית ספר, חינוך דמוקרטי |
«
האשכול הקודם
|
האשכול הבא
»
| הגדרות אשכול | |
| אפשרויות הצגת נושא | |