חזור   פורום הורים » הורות אחרת
תגובה

ישן 02-28-2010, 15:54
חבר זוטר

מרחב is on a distinguished road
ברירת מחדל בית-ספר "מרחב"

שלום לפורום.
אני מקוה שזו הודעה לגיטימית (אם לא, בבקשה תסבירו לי, אני חדשה פה ורוצה "להתנהג יפה"). אני רוצה לספר לכם על בית-הספר של הילדים שלי. הפורום הזה נראה לי כמו מקום שבו יבינו אותנו.
בית-ספר "מרחב" הוא בית ספר דמוקרטי ברעננה. שני הילדים שלי הולכים אליו - הגדולה כבר ארבע שנים, הקטן שלוש. אנחנו אוהבים את בית-הספר מאד, הוא כמו בית שני בשבילנו - כן, גם בשבילי!
יש לנו צוות נפלא, שופע יצירתיות וידע ואהבה. ילדים מקסימים, שמשתתפים לא רק בבחירת המערכת שלהם, אלא גם בניהול בית הספר דרך אסיפות ועבודה בועדות נבחרות. יש לנו קהילת הורים תוססת. ופשוט - קסם שקורה כל יום.
יש עכשיו הרשמה לשנת הלימודים הקרובה - טרום חובה עד כיתה ז' (בית-ספר צומח) - ואני לא יודעת אם מותר לי לעשות פה פרסומת, אבל אני אשמח לענות על שאלות, גם על בית הספר שלנו וגם בכלל לשוחח על חינוך דמוקרטי, מה זה, ואיך זה עובד (זה עובד! זה עובד מצויין!).
תודה!
ישן 03-08-2010, 15:27
Administrator

dror is on a distinguished road

אשמח לענות על שאלות, גם על בית הספר שלנו וגם בכלל לשוחח על חינוך דמוקרטי, מה זה, ואיך זה עובד (זה עובד! זה עובד מצויין!).
תודה!

שאלה ראשונה שהייתי שואל בתור הורה היא לפי איזה כללים ועקרונות השיטה שבה בית הספר הפתוח מתנהל.
האם יש דרך מסודרת או רשימת כללים מוסמכים שמחייבים את הצוות, ההורים והתלמידים ?
ישן 03-08-2010, 16:56
חבר זוטר

מרחב is on a distinguished road
ברירת מחדל חוקים

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dror צפה בהודעה
[b]שאלה ראשונה שהייתי שואל בתור הורה היא לפי איזה כללים ועקרונות השיטה שבה בית הספר הפתוח מתנהל.
האם יש דרך מסודרת או רשימת כללים מוסמכים שמחייבים את הצוות, ההורים והתלמידים ?
כן, בהחלט. יש חוקים והם ברורים וידועים היטב לילדים ולצוות. החוקים נקבעים באסיפות שבהן הילדים משתתפים: מעלים הצעות, מדברים בעד ונגד, ומצביעים. יש שני סוגים של אסיפות: אסיפת בית-ספר ואסיפת קהילה. בית-ספר זה ילדים וצוות, בפורום הזה נסגרים רוב הנושאים - אחרי הכל, הם חיים ומתפקדים תחת החוקים האלה. מדי פעם יש נושא יותר עקרוני שמגיע לאסיפת קהילה - קהילה זה ילדים, הורים וצוות.
דבר מעניין שגיליתי במשך הזמן הוא, שהמעורבות של הילדים משנה את היחס שלהם לחוקים. הילדים מגלים אכפתיות, יודעים לצטט את ההחלטות ומזדהים איתן, כי אלה חוקים שלהם, ולא אילוץ חיצוני.
יש גם התפתחות מעניינת, אם אני מסתכלת על הילדים הפרטיים שלי: בהתחלה הם לא התעניינו בזה בכלל ולא הלכו לאסיפות. אחר-כך הם התחילו ללכת כי פתאום היה איזה נושא שעניין אותם במיוחד או השפיע עליהם בצורה ישירה. משם בהדרגה הם מתחילים להתעניין במוסד האסיפה ובחוקים ולהשתתף ביותר אסיפות.
תגובה

Tags
בית ספר, חינוך דמוקרטי

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא